Een moment van ontspanning vinden in deze yang georiënteerde maatschappij kan soms lastig zijn. We krijgen dagelijks zoveel prikkels binnen, dat we die maar met moeite kunnen verwerken. We zitten hierdoor voornamelijk in ons denken, waardoor we onvoldoende aandacht schenken aan ontspanning en ons gevoel.

Yoga Nidra is een vorm van meditatie die gericht is op een diepe ontspanning van lichaam en geest. Het wordt ook wel de slaap van de yogi’s genoemd. Door het gebruik van verschillende technieken worden lichaam en geest naar een totale staat van ontspanning gebracht. Yoga Nidra is een reis door de verschillende lagen van je bewustzijn, waarbij je stap voor stap je bewustzijn verruimt om zo te komen tot heelheid, een staat van totaal een-zijn met je innerlijke wezen. Het lijkt alsof je slaapt, maar het bewustzijn functioneert op een dieper niveau van gewaarzijn. Een grenstoestand tussen waken en slapen. Waarin je een positieve intentie kunt plaatsen (sankalpa) en oude negatieve patronen verbroken kunnen worden (samskaras).

Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap. Het heeft positieve effecten op de slaap, het kalmeert je zenuwstelsel, vergroot je verbeelding en creativiteit en je kunt op een dieper niveau intenties plaatsen. In deze workshop leer je meer over de achtergrond van yoga nidra, de technieken en ervaar je zelf een heerlijk lange yoga nidra sessie.

Meld je aan en ervaar het zelf!

Follow by Email
Facebook
Instagram